malum ramazan sıcaklara denk geldi iftarda şöyle buz gibi bir çorba fena olmaz hani.
yaz günlerinde de hem doyurucu hem ferahlatıcı bir tarif.
tarifi
Hatay Dörtyollu bir arkadaşımdan aldım oraların yaz çorbasıymış.
normal ayran çorbasından farkı kabak konması .
kabakta içine ayrı bir lezzet katmış ben beğendim ve tarifi sizinle de paylaşmak istedim.
geçelim tarife .
malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
1 küçük boy kabak
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
1 yumurta sarısı (alerjisi olanlar koymayabilir)
tuz,nane,sıvıyağ
yapılışı
nohut ve buğdayı bir akşam önceden ıslatıyoruz. ikisini de ayrı ayrı haşlıyoruz.
kabakları küçük küçük doğrayıp onları da ayrı bir kapta haşlıyoruz .
tencerenin içine yoğurt ve unu koyup çırpıyoruz.
yumurta sarısını da ekleyip bir miktar daha çırptıktan sonra suyu ve haşladığımız malzemeleri ve suyu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.karıştırmayı bırakmayın yoksa yoğurt kesilebilir.
ocaktan inince naneyi yağda kızdırıp üstüne döküyoruz.ve soğutup servise hazır ediyoruz.
Afiyet Olsun.

