bu yaş pasta çok pratik hemen acil misafirler için yapabileceğiniz bir tarif .
ben pandispanyasını kendim yaptım ama uğraşmak istemeyenler hazır pasta tabanı alabilirler.
malzemeler
keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tepeleme kakao
kreması için
2 poşet kremşanti
1.5 su bardağı süt
içine
damla çikolata
bitter çikolata rendesi
arzuya göre meyve
keki ıslamak için
1 su bardağı ılık süt
yapılışı
önce yapmaya kremşantiden başlıyoruz.
2 poşet kremşantiyi 1.5 su bardağı soğuk sütle yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz.
onu buzdolabına kaldırıp katılaşıp kıvam almasını sağlıyoruz ki kolay sürülüp güzel şekil verilsin.
şimdi sıra kekte
önce yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.
sonra içine diğer malzemeleri de katıp karıştırıyoruz.
kelepçe kalıbın yada yuvarlak borcamın tabanına göre yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz .
yağlı kağıdın üstünü ve kalıbın kenarlarını sıvı yağ ile iyice yağlıyoruz.
çünkü kek yağsız olduğu için yapışma riski çok fazla.
sonra hamurumuzu döküp 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
kek piştikten sonra soğumasını bekleyip bir ip yardımı ile ikiye kesiyoruz.
kekin ilk kısmını sütün yarısı ile ıslatıyoruz.
üstüne biraz kremşanti döküp yayıyoruz.
onun üstüne de çikolata yada meyveleri diziyoruz.
kekin üst kısmını da süt ile ıslattıktan sonra kapatıp pastamızı kremşanti ile kaplayıp süslüyoruz.
işte bittii :)
Afiyet Olsun.

