şehriye pilavı çok lezzetli bir yemek hemde bol vitaminli tek başına bir öğünü kurtarır.
çocuklarınız içinde alternatif özellikle sadece makarna ve pilavla beslenen çocuklar için :)
benim ufaklık öylede.
ben bu fotoğrafı akşam çektiğim için pek güzel çıkmadı.
yani içinde neler olduğu pek gözükmüyor.
bu yemeğin yanında şöyle bol köpüklü ayran ve yeşil salata harika oluyor.
bu yemeğin yanında şöyle bol köpüklü ayran ve yeşil salata harika oluyor.
ben içine koyduğum biberleri yazdan kurutuyorum yada donduruyorum.
tarife geçelim.
malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 tane yeşil biber
250 gr kuşbaşı et
tuz ,karabiber
yapılışı
önce etleri 3 su bardağı su ile düdüklüde 20 dakika haşlıyoruz.
sonra şehriyeyi 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile rengi kızarana kadar kavuruyoruz.
başka bir tencerede doğradığımız soğan ve biberleri kavuruyoruz.
haşlanan etlerin de suyunu süzüp (et suyunu atmayın sonra kullanacağız)soğan ve biberlerle beraber biraz daha kavurup üstüne şehriyeyi ekliyoruz.
tuz ve karabiberi de koyduktan sonra önce
kalan et suyumuzu sonrada şehriyelerin üstünü aşacak kadar sıcak su koyup kaynadıktan sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz .hemen ocaktan alıp servis etmeyin biraz üstüne kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirirseniz daha güzel olur.
Afiyet Osun.

