3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

22 Ocak 2015 Perşembe

Mantı Tarifi


Bu günkü yemek tarifimizde mantı var zor bir yemek olarak bilinse de  aslında yapımı gayet basittir öyle ki benim minik prensesim bile yaptı aşağıda  kırmızı tabakta ki mantılar onun eseri :)
şimdi gelelim mantımızın yapımına...


Malzemeler 

hamuru için:
2 yumurta
4 subardağı un
tuz , ılık su

süslemesi için:
yağ,salça,sumak,
nane,pul biber,
sarımsaklı yoğurt

iç harcı için
kıyma,kuru soğan,
kara biber ,maydanoz,tuz

yapılışı

Önce bir kapta un tuz yumurta ve suyumuzu karıştırıp sert bir hamur elde ediyoruz.


daha sonra hamurumuzu bezelere ayırıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz. dinlendirirken kurumasınlar diye üstlerini  nemli bir kağıt havlu örtebiliriz.


dinlenen bezelerimizi çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.2 mm kalınlığında.


bu arada kıyma rendelenmiş soğan ince kıyılmış maydanoz tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
sonra açtığımız hamurumuzu minik kareler şeklinde kesiyoruz ve içlerine harcımız dan küçük küçük paylaştırıyoruz.


son adım küçük kareleri 4 köşesinden tutup birleştiriyoruz.



 yaklaşık 5 lt suda haşlayıp piştikten sonra süzüp servis tabağına alıyoruz(ben biraz sulu seviyorum  onun için suyunu tam süzmüyorum) ve üstünü süslüyoruz .
Afiyet olsun....