Bu günkü yemek tarifimizde mantı var zor bir yemek olarak bilinse de aslında yapımı gayet basittir öyle ki benim minik prensesim bile yaptı aşağıda kırmızı tabakta ki mantılar onun eseri :)
şimdi gelelim mantımızın yapımına...
hamuru için:
2 yumurta
4 subardağı un
tuz , ılık su
süslemesi için:
yağ,salça,sumak,
nane,pul biber,
sarımsaklı yoğurt
iç harcı için
kıyma,kuru soğan,
kara biber ,maydanoz,tuz
yapılışı
Önce bir kapta un tuz yumurta ve suyumuzu karıştırıp sert bir hamur elde ediyoruz.
daha sonra hamurumuzu bezelere ayırıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz. dinlendirirken kurumasınlar diye üstlerini nemli bir kağıt havlu örtebiliriz.
dinlenen bezelerimizi çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.2 mm kalınlığında.
bu arada kıyma rendelenmiş soğan ince kıyılmış maydanoz tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
sonra açtığımız hamurumuzu minik kareler şeklinde kesiyoruz ve içlerine harcımız dan küçük küçük paylaştırıyoruz.
son adım küçük kareleri 4 köşesinden tutup birleştiriyoruz.
yaklaşık 5 lt suda haşlayıp piştikten sonra süzüp servis tabağına alıyoruz(ben biraz sulu seviyorum onun için suyunu tam süzmüyorum) ve üstünü süslüyoruz .
Afiyet olsun....






