3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

28 Ocak 2015 Çarşamba

Hamsili Pilav

Tam bir kara denizli olmasam da ucundan kıyısından kara denizli sayılırım :) hamsili pilav benim favori tariflerim den .tadı midye dolmaya da benziyor. hazır hamsinin mevsimi iken yapayım dedim inşallah sizlerde beğenirsiniz .yapımı oldukça  basit .


malzemeler

1 kilo hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
2.5 su bardağı pirinç
tuz karabiber 
sıvı yağ


yapılışı

önce hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarıyoruz.sonra pişireceğimiz kabı sıvı yağ ile yağlayıp hamsileri aşağıdaki gibi diziyoruz.ben küçük kare borcam kullandım hamsiler tam geldi.



soğanı minik küpler halinde doğrayıp  sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.yalnız pilavın yağını 4/3 çay bardağı koyuyoruz pilavın  kuru olmaması için yağ miktarını arttırıp yada azaltabilirsiniz  soğanlar kavrulduktan sonra pirinci de atıp biraz daha kavurup karabiber tuz ve de üstünü şana kadar su koyup tencerenin kapağını kapatmadan  harlı ateşte suyunu çektiriyoruz.sonra hamsilerin üstüne döküp yayıyoruz.


hamsilerin kenarda kalan kısımları resimdeki gibi kapatıyoruz.


sonra geriye kalan hamsileri de pilavın üstüne sıralıyoruz.ve hamsilerin üstünü aşacak kadar sıcak su koyuyoruz.



sonra önceden ısıtılmış fırında 240 derecede pilav tamamen suyunu çekip hamsilerin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.yerken pilavın üstüne karabiber ve limon koyarsanız tadı çok güzel oluyor ve midye dolmaya benziyor. 


Afiyet Olsun