Tam bir kara denizli olmasam da ucundan kıyısından kara denizli sayılırım :) hamsili pilav benim favori tariflerim den .tadı midye dolmaya da benziyor. hazır hamsinin mevsimi iken yapayım dedim inşallah sizlerde beğenirsiniz .yapımı oldukça basit .
malzemeler
1 kilo hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
2.5 su bardağı pirinç
tuz karabiber
sıvı yağ
yapılışı
önce hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarıyoruz.sonra pişireceğimiz kabı sıvı yağ ile yağlayıp hamsileri aşağıdaki gibi diziyoruz.ben küçük kare borcam kullandım hamsiler tam geldi.
soğanı minik küpler halinde doğrayıp sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.yalnız pilavın yağını 4/3 çay bardağı koyuyoruz pilavın kuru olmaması için yağ miktarını arttırıp yada azaltabilirsiniz soğanlar kavrulduktan sonra pirinci de atıp biraz daha kavurup karabiber tuz ve de üstünü şana kadar su koyup tencerenin kapağını kapatmadan harlı ateşte suyunu çektiriyoruz.sonra hamsilerin üstüne döküp yayıyoruz.
hamsilerin kenarda kalan kısımları resimdeki gibi kapatıyoruz.
sonra geriye kalan hamsileri de pilavın üstüne sıralıyoruz.ve hamsilerin üstünü aşacak kadar sıcak su koyuyoruz.
sonra önceden ısıtılmış fırında 240 derecede pilav tamamen suyunu çekip hamsilerin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.yerken pilavın üstüne karabiber ve limon koyarsanız tadı çok güzel oluyor ve midye dolmaya benziyor.
Afiyet Olsun





