
Yeni aldığım porselen kalıpta ilk denememde kek param parça olmuştu kabı margarinle yağlayıp unlamıştım Daha sonra 2. denememde kabı sıvı yağ ile yağladım ve unladım fırından çıkınca kolayca çıktı ve karşınızda .Çok pratik ama tadı güzel siz eklemelerde yapabilirsiniz örneğin limon yada portakal kabuğu fındık, ceviz tarçın gibi....
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
yarım paket damla çikolata
yapılışı
önce yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz daha sonra süt ve yağı ekleyip bir kaç saniye daha karıştırıp unu ,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz bunları da karıştırdıktan sonra artık mikser kullanmadan çikolatayı da ekleyip (daha yoğun çikolata tadı isterseniz 2 yemek kaşığı da kakao ekleyebilirsiniz) yağlayıp unladığınız kalıba döküyoruz 180 derece de 30 dakika pişiriceğiz.
Afiyet Olsun