Bazlama tutkunları vardır eminim .Benimde meleklerim bayılıyorlar.sizlerlede canım annemin bazlama tarifini ve balon gibi kabarmasının sırrını paylaşacağım.
malzemeler
un ,su,tuz,maya (yaş veya kuru fark etmez)
yapılışı
Öncelikle bütün malzemelerimizi karıştırıp cıvık bir hamur hazırlayacağız (fırınlardan aldığımız ekmek hamuru gibi).daha sonra hamurumuzun ustunu streçfilmle sarıp mayalanıp kabarana kadar dinlendireceğiz.
sonra yumruk büyüklügünde bezelere ayırıp beze haline getireceğiz ama bunun için çok una ihtiyacımız olacak çünkü elimize bulaşacak.Yaptığımız bezeleri aşağıdaki gibi tezgahın üstünde elimizle veya oklava yardımı ile 1 cm kalınlıgında açaçağız.Temiz bir bez üzerine sererek üstünü örtüp tekrar 1 saat kadar dinlendireceğiz.
![]() |
| Dinlendirdiğimiz hamuru önceden iyice ısıttığımız tavamıza koyuyoruz. önce bir yuzunu 9-10 saniye pişirip arka yuzunu çevirip bu yuzunu iyice pişiriyoruz. |
eğer böyle yaparsak hamurumuz kabaracak ve bazlamalarımız yumuşacık olacak.
Şimdiden afiyet olsun
Şimdiden afiyet olsun


