
bu tarifi ben uydurdum ama tadı güzel olunca favorilerimin arasına girdi .evde olan malzemelerden bir şeyler yapayım dedim ortaya bu çıktı .yiyenlerde sağ olsunlar beğendiler tabi ben önce uydurma bir tarif olduğunu söylemedim her ihtimale karşı .üstelik bu da yumurta alerjisi olanlar için alternatif olabilir.oğlum doğdugunda alerjik bir durum yaşadığımız için süt ve yumurta ürünlerini kesip sadece ot yemeye başlayınca yiyeceklerin kıymetini daha iyi anlamıştım çok şükür şimdi geçti tatlı krizi geldiğinde çok fazla seçeneği olmayanlara tavsiye ederim ayrıca çok şekerli sevmeyenler hamura şeker katmayabilirler.zaten hurma yeterince tat veriyor.birde çocuklar için besleyici bir tarif şimdi geçelim tarife:
malzremeler
3 su bardağı un (benim öçüm hep 200 ml klasik su bardağıdır)
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket margarin yada aynı ölçüde tereyağ
1 kase çekirdeği çıkarılmş hurma
4 çorba kaşığı toz şeker
4-5 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
yapılışı
tereyağı önceden oda sıcaklığında yumuşatıyoruz. kabımızın içine tereyağ,irmik,şeker,un,kabartma tozunu koyup iyice yoğuruyoruz.iç malzemeside hurmanın içine tarçın ve karanfili koyup yoğuruyoruz.eğer hurmalar sertse biraz sıcak suda bekletebilirsiniz.sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine hurma koyup kapatıyoruz.200 derece pişiriyoruz.
Afiyet Olsun