3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

18 Haziran 2015 Perşembe

kışlık yaprak konservesi


malum yaprak mevsimindeyiz vakti geçmeden kışlık yapraklarımızı yapmamız  lazım.
yaprağı çok şekilde yapabiliriz tuzlu suda salamura,dondurucuda saklama yada benim gibi kavanoz da konserve şeklin de saklama.
 bu yöntem aralarında yapması en pratik yöntem.
üstelik açtığınızda saatlerce tuzu gitsin diye suda bekletmenize haşlamanıza gerek yok açıp hemen sarmaya başlayabilirsiniz .
ben bu yöntemi annemden öğrendim sağ olsun.
 üstelik 1 litrelik kavanoz 1,5 kilo ya yakın yaprak alıyor .
ama kalabalık bir aile değilseniz yarım kiloluk kavanozlara da yapabilirsiniz.
.akması kokması yok tabiri caizse neyse bu kadar övmek yeter
.tarifimize geçelim

malzemeler

asma yaprağı
tuz
su

yapılışı

yapraklarımızı önce ayıklayıp daha sonra üst üste koyup demetliyoruz.
 tenceremizi yarıya kadar su doldurup içine 3 çorba kaşığı tuz koyuyoruz.
yaprak demetlerini kaynayan suya batırıp rengi değişene kadar bekletip çıkarıyoruz.
yalnız çok bekletmeyin yapraklar eriyebilir.
sonra sıcak sıcak kavanoza basmaya başlıyoruz basarken su çıkacaktır .
bu suyu dökmemiz lazım içinde hiç su olmayacak.
bu şekilde kavanozu dolduruyoruz.
en son kapağıda 5-10 saniye sıcak suda bekletip kapatıyoruz ve şişeyi ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz.
sonra buz dolabında yada ışık görmeyen serin bir yerde bekletiyoruz.
Afiyet Olsun.