bu aralar hep yemekten gidiyoruz ama ramazan diye galiba insan açken yemekten başka bir şey düşünemiyor :) bu gün size tire kebabının tarifini vereceğim.ben bunları döküm tavada yağsız olarak pişirdim.sizlerde döküm tava yoksa teflon da az bir miktar sıvı yağ ile pişirebilirsiniz.
malzemeler
köfte için:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 yumurta
1 küçük kuru soğan
kimyon,tuz,karabiber
sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı salça
kekik
altına sermek için pide ramazan pidesi de olur
yoğurt,yeşil biber
yapılışı
kıymanın içine soğanı rendeleyip yumurta ve baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.sonra elimize küçük parçalar alıp şişin etrafına doluyoruz.eğer biraz daha kalın şişiniz varsa daha iyi olur.sonra içinden şişi çıkarıyoruz.
malzemeler
köfte için:
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 yumurta
1 küçük kuru soğan
kimyon,tuz,karabiber
sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı salça
kekik
altına sermek için pide ramazan pidesi de olur
yoğurt,yeşil biber
yapılışı
kıymanın içine soğanı rendeleyip yumurta ve baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.sonra elimize küçük parçalar alıp şişin etrafına doluyoruz.eğer biraz daha kalın şişiniz varsa daha iyi olur.sonra içinden şişi çıkarıyoruz.
tavada yada ızgarada pişirdikten sonra
salçayı yağda kavurduktan sonra içine kekik katıp yarım çay bardağı da su ekleyip
minik minik kestiğimiz ekmeklerin üstüne gezdiriyoruz.
sonra köftelerimizi ekmeklerin üzerine dizip yoğurt ve közlenmiş biberlerle servis ediyoruz.
yanında da dün yaptığımız erik suyu ohhh mis :)
Afiyet Olsun



