herkese merhabalar yeni bir gün yeni bir hafta
umarım herkes için mutlu huzurlu en önemlisi sağlıklı geçer.
bu günkü tarifimiz irmik helvası eğer helvayı çay yanında ikram etmeyecekseniz içine dondurma saklayabilirsiniz.
malzemeler
1 su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
çam fıstığı
2 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
yapılışı
irmiği tencereye koyuyoruz ve yağsız bir şekilde kavurmaya başlıyoruz bir yandan da ayrı bir kapta yağı koyup fıstıkları kavuruyoruz.irmik hafif kahve rengi olunca içine yağı ile birlikte fıstığı döküyoruz.bir miktar daha kavurduktan sonra limon kabuğu rendesini ekliyoruz, sıcak su ve şekerle şerbet yapıp onuda irmiğin üstüne döküyoruz tencerenin ağzını kapatıp suyunu çektikten sonra üstüne bir kağıt havlu kapatıp 20-25 dakika dinlendiriyoruz.servise hazır servis ederken isterseniz dondurma da ekleyebilirsiniz.önce kalıp çıkacak kaseye biraz helva koyup üstüne bir top dondurma koyuyoruz. üstünüde helva ile kaplayıp kalıbı ters çevirip çıkarıyoruz dondurma gözükmediği için süpriz bir sunum oluyor.
Afiyet Olsun

