bu günkü tarifimiz vişneli kek.ekşi ve tatlı bir arada harika.ben bu tarifte dondurulmuş vişne kullandım ama artık vişne vakti geliyor taze vişnede kullanabilirsiniz.baharın geçip yazın gelmesiyle (biraz geç odu ama geldi sonunda )çeşit çeşit meyve ve sebzeler çıktı .kıştaki gibi bu gün ne pişirsem derdi azaldı domates sezonunu açtık biz yemeğin mi yok yap bir menemen tamam.kısa bir hatırlatma dondurucuya bezelye koymak istiyorsanız zamanı geldi. geçelim tarife
malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı çekirdeği çıkmış vişne
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
yapılışı
her zaman ki gibi önce şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.sonra sırayla sıvıları koyup ardından kuru malzemeleri de koyup karıştırıyoruz. en son vişneleri de koyup bu sefer mikser kullanmadan kaşıkla karıştırıp yağlanmış kaba döküyoruz ve 180 derecede pişiriyoruz.kürdan testi ie pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz kürdanı keke batırdığınız da kürdana hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir. ama ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz.
Afiyet Olsun.
