3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

17 Şubat 2015 Salı

tuzda tavuk



Uzun zamandır yapmak istediğim tuzda tavuğu nihayet dün yaptım.gayet güzel oldu.tuzun içinde piştiği için tuzlu oluyor sanmayın hatta yerken tuz bile ekliyorsunuz.zahmetsiz kolay bir yemek ama adından mıdır bilinmez zor gibi geliyor herkese .üstündeki tuz düdüklü görevi görüyor kendi buharı ve yağında pişmesini sağlıyor .aşağıdaki tuz miktarı orta boy bir tavuk için siz tavuğun büyüklüğüne göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz


Malzemeler

3  kilo kaya tuzu
2 yumurta beyazi
1 cay bardagi su
Tavuk

Yapılışı

Önce tuzu,suyu,yumurta beyazını karıştırıyoruz sonra fırın tepsimizin tabanına tavuğun sığacağı genişlikte tuz yayıyoruz çok kalın olmayacak.


tavuğun ayaklarını bağlayıp koyarsanız daha iyi olur. üstüne tavuğu koyup tavuğun üstünü de tuz ile kaplıyoruz




tuzla   kapladığımız tavuğu fırında 240 derecede 2 saat pişiriyoruz.




piştikten sonra tuzun biraz soğumasını bekleyip bıçak veya çekiç yardımı ile yavaşça tuzu kırıyoruz.fazla sert vurmayın tavuk parçalanabilir.işte tuzun içinde yumuşacık olmuş ve kızarmış tavuğumuz.



Afiyet Olsun.