3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

14 Şubat 2015 Cumartesi

supangle tarifi




bu günde bir tatlı tarifi yazayım dedim benim küçük çikolata canavarım bayılıyor supangleye
tatlıların ve çikolataların hepsi zararlı ama en azından hijyenik ve içinde ne olduğunu biliyoruz.
basit pratik bir tatlı yaparken tabana kek döşeniyor fakat benim kekim olmadığı için tavuk göğsüne benzer bir krema yaptım o da güzel oluyor. ayrıca yumurta alerji olanlar yumurtayı eklemeden yapabilirler.haydi geçelim tarifimize.

malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
 3 çorba kaşığı kakao
yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
70 gram bitter çikolata (küçük paketlerden 2 tane)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
tabana koymak için küp şeker gibi doğranmış kek 1 kase kadar.

kek yoksa kreması için

1 su bardağı süt
1 kaşık un
yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağ


yapılışı

sütümüzün yarısını tencereye alıp önce yumurta sarısını katıp karıştırıyoruz. sonra sırayla şeker un nişasta  kakaoyu da  koyup topak kalmayana kadar karıştırıyoruz.ve tenceremizi ocağa koyuyoruz.kaynamaya başlayınca içine vanilya ve  bitter çikolatayı da küçük parçalar halinde koyuyoruz.en son olarak parlak olması için tereyağı atıyoruz. ve birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.servis ederken kaselere önce doğranmış keklerden biraz koyup sonra supangleyi döküyoruz.kek yoksa aşağıdaki gibi krema yapıp dökebilirsiniz.

kremanın yapılışı

malzemelerin hepsini karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.