haşhaşlı revaninin hem görüntüsü hemde tadı güzeldir.
ben pek revani sevmem ama bu haşhaşlı revaniyi çok beğendim .
bu tarifi annem yemek kursuna giderken vermişti.tadı normal revani den farklı.misafir için hazırlamıştım fotosunu çekmeyi unutmuşum tepsinin sonunda kalanların fotoğrafını çektim o yüzden biraz kötü çıktı. artık idare edeceğiz.yenisini yapınca fotoğrafı değiştiririm .aslında bunun üzeri kremşanti ile kaplanıyor ama ben sade seviyorum. her zaman ki gibi gelelim tarifimize......
malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mor haşhaş
1.5 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık(isteğe bağlı)
1 limon kabuğu rendesi
şerbeti
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon
yapılışı
önce un,irmik ve haşhaşı bir kapta karıştırıyoruz.
sonra şeker ve yumurtayı ayrı bir kapta köpürünceye kadar çırpıyoruz.
üzerine diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz.yağlanmış tepsiye döküyoruz.
180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
şerbeti de ocağa koyu kaynattıktan sonra şerbeti döküyoruz.
kek ve şerbet ılık olacak ikisi de .
şimdiden....
Afiyet Olsun.
