merhabalar
Bu yılın son tarifi tuzda balık harika bir lezzet.
yanında bol cesitli yesil salata ile super oluyor.kolay bir tarif.
Misafirler icin de iyi bir secim oluyor tuzda balik diyince afilli oluyor biraz.
Evet gecelim tarife
Malzemeler
2 paket iri salamura tuz
2 yumurta beyazi
1 subardagi su
3 adet levrek veya cupra
yada 1 adet minokop
Yapilisi
Tuzlari derin bir kaba bosaltiyoruz
icine 2 yumurta akini ve 1 bardak soguk suyu koyup
Karistiriyoruz once tuzun yarisini tepsiye seriyoruz.
Sonra baliklari yerlestiriyoruz baliklarin pullarini temizlemeyin kalsin
Sonra kalan tuzu baliklarin ustune dokup baliklar gozukmeyecek sekilde kapliyoruz.
300 derecede 45 dakika pisiriyoruz. Fırından çıkınca bıçak ve çekiç yardımı
İle tuzu kirip servis ediyoruz
Afiyet olsun