Balkabağı Pratik ve güzel bir tatlı
Tamda mevsimi.
Kabağın iki çeşidi var kara kabak ve beyaz kabak
Kara kabak fırında güzel oluyor beyaz kabakta tencerede güzel oluyor.
Ben tencerede yaptım tencerede pişirirken kabukları soyulur ama ben soymuyorum piştikten sonra içini kaşıkla sıyırarak yemek çok güzel oluyor.
Birde ustune sıvı tahin ve ceviz dokunce yemede yanında yat pişirin ve bir gün bekletin daha güzel oluyor.
Malzemeler
Bal kabağı
Şeker
Yapılışı
Kabağı iri iri kabuklarını soymadan dogruyoruz.tencereye kabuk kısmı alta gelecek şekilde diziyoruz ustune şekeri ilave edip 1 su bardağı su koyup pisiriyoruz eğer pisirdikten sonra dinlendirmeye fırsatınız yoksa tepsiye dizip fırında 200 derecede 15 dakika bekletin serviste sıvı tahin ve ceviz kullanırsınız harika olur.
Afiyet Olsun