Bu gun sizlere içli pişi tarifi verecegim benim bu yıl yazlıktaki sabah kahvaltılarındaki
favori yiyeceklerimden biriydi ben kıymalı
favori yiyeceklerimden biriydi ben kıymalı
Yaptim siz içine peynirde koyabilirsiniz.yapımı kolay ve çabuk
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardagi un
4 çorba kasigi yogurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
İç harci için
100 gr kiyma
Karabiber tuz
1 tane kurusoğan
Yapılışı
Önce hamur icin gerekli malzemeleri karıştırıp
Birazda su ekleyerek yumusak bir hamur yapiyoruz.
Sonra ic malzemesini hazirliyoruz.kurusogani ince rende ile rendeleyip
Kiyma tuz ve karabiber ile karistiriyoruz
Sonra hamuru ikiye ayırıp oklava ile önce ilk katini açıyoruz açtığımız yufkanın üstüne 1 lira büyüklüğünde mantı içi koyar gibi kıymaları ince bir tabaka halinde koyuyoruz. yani kalınlığı da büyüklüğü de 1 lira kadar olacak.fakat sıklığı mantı gibi olmayacak çünkü 2. yufkayı da üstüne örtüp su bardağı yardımıyla kesiyoruz ve kızartıyoruz kenarları kızarırken açılmıyor ve puf puf şişiyorlar.
işte bu kadar
afiyet olsun.
işte bu kadar
afiyet olsun.