3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

11 Kasım 2015 Çarşamba

kanlıca mantarı kavurması


geçtiğimiz hafta sonu memlekete mantar toplamaya gittik.bizim oraların en tutulan mantarlarındandır.
bulamayız diye umutsuzduk ama çok şükür iki kova mantar topladık.bu mantarın lezzeti et gibidir.çok güzel bir mantar türü .toplaması ayrı bir heyecan.
tabi mutlaka bilen biriyle toplamamız gerek sonu Allah korusun mantar zehirlenmesi ile bitebilir.ayrıca bu mantarı haşlayarak uzun süre dondurucuda saklayabilirsiniz.ben sade şeklini sevdiğim için böyle yapıyorum isteğe bağlı içine domates ve biberde ekleyebilirsiniz

malzemeler

mantar 
kuru soğan 
sıvı yağ
tuz

yapılışı 

önce soğanları küp küp doğrayıp tencerede kavrulmaya bırakıyoruz.
mantarları güzelce yıkayıp süzdükten sonra doğrayıp kavrulan soğana ekliyoruz.
mantar suyunu salıp tekrar çektikten sonra pişmiş demektir.
Afiyet Olsun