geçtiğimiz hafta sonu memlekete mantar toplamaya gittik.bizim oraların en tutulan mantarlarındandır.
bulamayız diye umutsuzduk ama çok şükür iki kova mantar topladık.bu mantarın lezzeti et gibidir.çok güzel bir mantar türü .toplaması ayrı bir heyecan.
tabi mutlaka bilen biriyle toplamamız gerek sonu Allah korusun mantar zehirlenmesi ile bitebilir.ayrıca bu mantarı haşlayarak uzun süre dondurucuda saklayabilirsiniz.ben sade şeklini sevdiğim için böyle yapıyorum isteğe bağlı içine domates ve biberde ekleyebilirsiniz
malzemeler
mantar
kuru soğan
sıvı yağ
tuz
yapılışı
önce soğanları küp küp doğrayıp tencerede kavrulmaya bırakıyoruz.
mantarları güzelce yıkayıp süzdükten sonra doğrayıp kavrulan soğana ekliyoruz.
mantar suyunu salıp tekrar çektikten sonra pişmiş demektir.
Afiyet Olsun