3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

15 Ekim 2015 Perşembe

pankek (mini yaş pasta)






merhabalar teknik bir arızadan  dolayı uzuncaa bir süre yazamamıştım .inşallah şimdi tekrardan hemen hemen hergün bir şeyler paylaşacağım sizinle.okuldu çocuklardı derken özlemişim valla yazmayı :) :)bu gün sizlere pankeklerden mini yaş pastalar yapacağız.ben pankek tavasını a ... ile başlayan malum marketten aldım ama bu tava elinizde yok ise teflon tavaya küçük ölçülerle krep gibi  dökerek yapabilirsiniz.çocuklarla beraber yapabileceğiniz eğlenceli bir tarif.

malzemeler

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı  şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter
üstü için pasta süsü ,hindistan cevizi

iç kreması için

2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 kaşık kakao
2-3 parça bitter çikolata

yapılışı

öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.içine süt, yağ ,un ,kabartma tozu,vanilya ve kakao yuda ekleyip normal kek tarifi gibi çırpıyoruz. sonra karışımı hafif yağladığımız tavada krep gibi döküp pişiriyoruz.



sıra iç kremasında  
unu tencereye alıp bir miktar kokusu çıkana kadar kavuruyoruz üstüne sütü yavaş yavaş topak olmayacak şekilde döküp karıştırıyoruz.içine kakao ve tere yağını da atıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.tencerenin altını kapatıp içine 2-3 parça bitter çikolata ve vanilyayı ekleyip hızlı bir şekilde çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz.
krema soğuduktan sonra resimdeki gibi kekin üstüne sürüp ikinci keki kapatıyoruz.isterseniz keklerin arasına meyvede koyabilirsiniz.



sonra biter çikolatayı benmari usulü eritip keklerin üzerine sürdükten sonra pasta süsleri ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun.