bu gün size kızımın doğum günü için yaptığım pastanın tarifini vereceğim.
kahveli çikolata ile yaptım yerken çıtır çıtır çok güzel oluyor.
pastanın keki daha önce verdiğim pandispanya tarifine benziyor.
kekin pişirdikten sonra mutlaka ikiye bölüp soğutun .
keki bölmek için ip kullanabilirsiniz.
malzemeler
keki için
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
keki ıslamak için;
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı şeker
kreması için;
3 paket krem şanti
2 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı soğuk süt
içine çikolata parçaları
ben kahve çekirdekli çikolata koydum
yapılışı
yumurta ve pudra şekerini iyice çırpıp diğer malzemeleri de içine koyup kek hamurumuzu yapıyoruz.
sonra yağladığımız yuvarlak kalıba döküp 180 derecede pişiriyoruz.
o pişerken krema malzemelerini karıştırıp koyu hale gelene kadar iyice çırpıyoruz
ve dolabın en soğuk kısmına kaldırıyoruz.
kekimiz piştikten sonra ikiye bölüp soğutuyoruz .
alt kısmını süt kakao ve şekeri karıştırıp yarısı ile ıslatıyoruz. diğer yarısıyla da üst kısmını ıslatıyoruz
arasına kremadan biraz sürüp çikolata parçalarını koyup kapatıyoruz.
üstünüde krema ile kaplayıp süslüyoruz.
Afiyet Olsun

