kereviz benim kış aylarında vazgeçilmez yemeğim .her mevsim bulunmadığı için kışın haftada 1 kere yapıyorum muhakkak kerevizi çiyde tüketebilirsiniz salatası da çok lezzetli oluyor(bakınız salatalar)yemeğini tercihe göre etli yada zeytin yağlı yapabilirsiniz.ben zeytinyağlı olanı tercih ediyorum.yapımı pratik .biz kadınlar bazen yapacak yemek bulamayız bu tarifi yemek davetlerinizde zeytin yağlı olarak servis edebileceğiniz gibi ne pişirsem diye düşündüğünüz zamanlarda bunu pişirip yanına da bir makarna ile günü kurtarabilirsiniz.şimdi geçelim tarifimize.
malzemeler
1 orta boy kereviz
1 orta boy patates
1 havuç
2 çay bardağı bezelye
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşık un
zeytinyağ
yapılışı
bütün sebzelerimizi küp küp doğruyoruz.( ben düdüklü tencerede de yapıyorum) tencereye koyup zeytin yağı ile kavuruyoruz biraz kavrulup sebzelerin kokusu çıkınca unu katıyoruz.biraz daha çevirip üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz biraz suyunu çekip kıvamı koyulaşınca ocaktan alıyoruz ılıdıktan sonra limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
