kısır günlerimizin vazgeçilmezi masamızın baş tacı şöyle bol ekşili nede güzel olur .hele bide yanında acılı domates sosu olursa yemede yanında yat yapımı pratik.aşağıda miktar belirtmedim örneğin 2 su bardağı bulgura 1.5 su bardağı sıcak su gibi yapabilirsiniz
malzemeler
2 ölçü ince bulgur
1.5 ölçü su
kırmızı lahana
maydanoz
kıvırcık yada marul
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
mevsimi ise 1 tane domates
sıvı yağ
sumak
nar ekşisi
limon
pul biber
yapılışı
2 ölçü bulgurumuzu 1.5 ölçü sıcak suyumuzla ıslatıp kabarması için üstünü kapatıyoruz.o dinlenirken soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurup salçayı da ilave ediyoruz.ve ocaktan alıyoruz.daha sonra diğer sebzelerimizi doğrayıp bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz son olarak baharatları,narekşisini ve limonuda ekleyince kısırımız servise hazır.
Afiyet Olsun.
