nihayet telefonuma kavuştum uzun bir aradan sonra tekrar merhaba....
bu gün sizlere kalavana kurabiye tarifini vereceğim ağızda dağılan çıtır çıtır bir kurabiye
çok uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.
üstelik içinde yumurtada yok yumurta alerjisi olanlar için de alternatif bir tarif.
aslında şekil olarak cevizden biraz küçük toplar halinde yapılıyor ve pişip soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri ve tarçın serpiliyor ama ben fazla tatlı olmasını istemediğim için pudra şekeri serpmedim. siz isterseniz yapabilirsiniz.
geçelim tarifimize...
malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 vanilya
5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık(isteğe bağlı)
üstü için
tarçın ve pudra şekeri
yapılışı
önce sadece susamı tavaya koyup kızarıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
sonra bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
hamuru ister yuvarlak toplar halinde yada benim gibi kalıpla şekil vererek tepsiye diziyoruz.
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
.soğuduktan sonra isterseniz üzerine pudra şekeri ve tarçın
serpip servise hazır hale getiriyoruz
Afiyet Olsun.

