.fotoğrafını akşam çektiğim için pek güzel olmadı ama bir daha yaptığımda fotoğrafını güncelleyeceğim
malzemeler
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1 su bardağı kuru üzüm
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı şeker
yapılışı
yumurtaları şeker ile iyice kabarana kadar çırpıyoruz.sonra portakal suyu, sıvı yağ ,süt,un,kabartma tozu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.bu aşamadan sonra mikseri kullanmıyoruz.üzümü ve portakal kabuğunu katıp kaşıkla karıştırıyoruz.sıvı yağ ile yağladığımız kalıba döküp 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz .sonunda da kürdan testi ile piştiğini kontrol edip fırından alıyoruz.
(kürdanı hamura batırıyoruz .kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir)
