3 çocukla hayattt

3 çocukla hayattt

25 Haziran 2015 Perşembe

dut reçeli


işte size harika bir tarif daha değişik ve leziz malum dut mevsimindeyiz
.bu tarifi ilk defa yaptım .ama çok güzel oldu internetteki bazı dut reçeli tarifleri  biraz kötü kokuyor gibi sanki fakat benim eklemelerimle ferah mis kokulu bir hal aldı.
inşallah sizlerde beğenirsiniz.malum dut ağız yaralarına iyi gelir eee kışında çocuklarda sık sık olur şimdiden reçelimizi yapıp saklayalım değil mi :)
.internetteki tariflerde dutun saplarını koparmışlar ama ben koparmadım çünkü koparırken dutlar ezilebiliyor hemde onlarda da mutlaka vitamin vardır diye düşünüyorum ..
tarifteki ölçü bire yarım  eğer kilo ölçüsü olmadan yapacaksanız örneğin bir kase dut varsa aynı kase ile yarım kase şeker koyuyoruz.
 şimdi sıra tarifimizde.

malzemeler

1 kilo dut
yarım kilo şeker
 3 adet limon kabuğu rendesi
15 tane karanfil
1 tane kabuk tarçın
bir kaç damla limon suyu

yapılışı

dutları güzelce temizledikten sonra şekerle birlikte tencereye koyuyoruz.ocağı harlı ateşte açıyoruz ve ara sıra karıştırarak (karıştırırken narin davranalım dutlar ezilebilir.)kaynatıyoruz.beş dakika böyle kaynadıktan sonra ocağı kısıp  içine rendelenmiş limon kabuklarını karanfilleri ve tarçını atıyoruz tarçını kırıp bir kaç parça halinde atıyoruz ve kısık teşte kaynamaya bırakıyoruz .olduğunu anlamak için reçelden bir kaşık alıp soğuttuktan sonra reçel kıvamında ise ocaktan alıyoruz unutmayın reçel durdukça koyulaşır.onu için fazla katılaşmasını beklemeyin. indirmemize yakın bir kaç damla limon suyunuda ekliyoruz. reçelimiz olduktan sonra kavanozlara alıp biraz soğuduktan sonra kapakları kapatıyoruz.işte bu kadar mis kokulu reçellerimiz hazır.
Afiyet Olsun.